Volwassenenonderwijs

Het volwassenenonderwijs is dé ideale manier om je kennis te verruimen, te verdiepen of te vernieuwen.

Zowel werkzoekenden, werknemers als werkgevers kunnen via de opleidingen van het volwassenenonderwijs hun mogelijkheden gevoelig uitbreiden. Wie werk zoekt, kan een getuigschrift behalen om zo zijn of haar kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Heb je al werk? Dan kan je via een korte opleiding een specifieke vaardigheid, nodig voor je job, snel onder de knie krijgen. Werkgevers kunnen op hun beurt werknemers opleidingen laten volgen en zo de competentie binnen het bedrijf verhogen.

Wie nooit de mogelijkheid had een diploma te behalen, krijgt in het volwassenenonderwijs toch nog de kans om de studies te voltooien. Het is immers nooit te vroeg of te laat om te leren.
 
Je kan natuurlijk ook gewoon, 'puur uit interesse', een opleiding van het volwassenenonderwijs volgen. Of het nu voor je job, hobby of algemene ontwikkeling is, bijleren loont altijd!
 
Het volwassenenonderwijs biedt opleidingen aan op drie niveaus:
 
Een groot voordeel van een opleiding in het volwassenenonderwijs is het modulaire cursusaanbod. Zo kan je zelf je eigen studiepakket samenstellen. Je kunt je inschrijven voor de module die jou op dat moment het beste past. Op het einde van elke module krijg je een deelcertificaat. De combinatie van modules kan leiden tot een certificaat, getuigschrift of diploma. In het volwassenenonderwijs gaat het om erkende opleidingen en erkende kwalificaties!

In het volwassenenonderwijs leer je in je eigen tempo. Er zijn jaarcursussen of semestercursussen, overdag of 's avonds, van 1 keer tot 4 keer per week.